csütörtök, szeptember 01, 2016

Kortárs, közel-keleti vacsoraest - Hommage á Ottolenghi, szeptember 7.



A  szeptember 4-11. között megrendezett Zsidó Kulturális Fesztiválon a kulturális programok mellett minden évben számos gasztronómiai eseményre is sor kerül. A Marriott hotelek immár harmadik éve adnak otthont a hét keretében tartott vacsoraestemnek, amik eddig mindig kiválóan sikerültek, nagyszerű volt a közönség és a hangulat is. 

Idén, szeptember 7-én, szerdán 18.30 órakor várok mindenkit nagyon sok szeretettel erre a hagyományos vacsoraestemre.


A tavalyelőtti vacsorát a jeruzsálemi piac, a tavalyit a szefárd zsidó és a kortárs izraeli konyha fűszerei ihlették, idén pedig az egyes számú kulináris ikonom, Yotam Ottolenghi csodás világát szeretném megidézni, az ő szellemisége és stílusa által ihletett ételek kerülnek terítékre. Temérdek zöldség, pompás színek, egzotikus fűszerek - tahini, gránátalmaszirup, zaatar, sózott citrom - igazi keleti lakomára lehet számítani.

A menüt a Peppers! konyhafőnökével, Maráczi Imrével együttműködésben készítjük majd, ő és nagyszerű csapata segít majd abban, hogy minden a tavalyihoz hasonlóan gördülékenyen készüljön el.

Részvételi díj: 9.900 Ft/ fő  (amely tartalmazza a kb. húsz különböző ételből álló, korlátlan büféfogyasztást, valamint egy ásványvíz- és egy pohár bor fogyasztását)

Időpont: 2016. szeptember 7. szerda., 18.30 óra
Helyszín: peppers! Mediterranean Grill étterem / Marriott Hotel
1052 Budapest, Apáczai Csere J. u. 4.
Részvételi díj: 9900 Ft/ fő 
Asztalfoglalás: Tel.:+36 1 737-7377; reservations@peppers.hu

A tervezett menü (ezúttal büfészerű elrendezésben):

Hummusz, labneh, muhammara (diós sültpaprikakrém), pita
Grillezett cukkinisaláta joghurttal és fekete hagymamaggal
Fűszeres rizs és quinoa saláta sült édesburgonyával, gránátalmával, pirított magokkal
Diós céklasaláta gránátalmasziruppal
Padlizsánsaláta mangóval és fűszeres csicseriborsóval
Színes paradicsom tabbouleh pácolt lilahagymával
Fattoush -zöldsaláta pitachipsszel és szumákal 
Spenótos- fokhagymás lepény chilivel
Sült kápia paprika kecskesajttal és zaatarral
Fokhagymás erdei gombák zöldfűszerekkel és sózott citrommal
Egészben sült karfiol -tahini, zhoug chiliszósz, paradicsom 
Fűszeres sült csirke, freekeh pilaf (füstölt, tört zöld búzából készül)
Bárány kibbeh 
Narancsvirágvizes cheesecake fűszeres ropogóssal és karamellizált szilvával 
Diós datolyatorta kardamomos kávéhabbal
Flódni
Friss, keleti gyümölcsök


Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!